Rulada cu crema de branza si scortisoara

de Miha in Prajituri, 8 Feb 2012 | 4865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si scortisoara:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit. 

Crema:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, ca o crema. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se pune scortisoara si se omogenizeaza.

Crema se pune peste blatul racit, se niveleaza, apoi rulam blatul pe lungime cat mai strans posibil. Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, pana crema incepe sa se intareasca.  

Eu am grabit putin procesul si am dat putin la congelator. 

Crema se mixeaza putin cu mixerul, pana devine pufoaa, apoi se intinde peste rulada.

Se orneaza cu bilute de ciocolata si se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:28

Am pus reteta la favorite.
Foarte bine arata si cred ca e tare buna

inaatcee 1

11.02.2012, 21:39

cu ce pot inlocui Ole de ciocolata ? Nu sint in RO, si as vrea sa fac aceasta reteta.

Miha 1

12.02.2012, 11:44

Cu orice alta budinca ce se prepara la rece.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu jeleu de fructe si crema de branza