RULADA CU CREMA DE ZMEURA

de Roda in Prajituri, 27 Iun 2009 | 9225 vizualizari

 

Este una din prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 100g.zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 1 zahar vanilinat,
  • 1 varf de cutit sare;
  • Pentru crema:
  • 5 linguri zahar,
  • 150g.piure de zmeura,
  • 5 foi de gelatina;
  • 200ml. frisca,
  • fructe pentru decor,
  • 2 lingurite zahar praf pentru ornat;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA RULADA CU CREMA DE ZMEURA:

1.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilinat.

2.Se amesteca faina cu amidonul alimentar si cu sarea.

3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se incorporeaza usor, lingura cu lingura , compozitia de galbenusuri.

4.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

5.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se coace timp de 10 minute.Se scoate din tava, se rastoarna pe un servet umed, se scoate hartia si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.

6.Intre timp, se prepara crema:se pune pireul de zmeura pe foc, se lasa sa dea 2 clocote,se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si se amesteca bine.Se lasa la rece.

7.Se bate frisca cu 5 linguri de zahar ,apoi se adauga pireul de zmeura racit.Se pune crema rezultata pentru 30 de minute la rece.

8.Se umple blatul cu crema de zmeura si se ruleaza.Se da la rece pentru 1 ora, se orneaza cu crema si fructe intregi ,se presara cu zahar praf,se taie felii si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU CREMA DE ZMEURA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

ieri la 22:31

Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune

de laura_n 7

pe 26.03 la 16:37

Mini gogoși de post - Cea mai rapidă și ușoară rețetă

pe 26.03 la 09:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica