Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2015 | 21800 vizualizari

 

Un fel de salam de biscuiti cu imbracaminte .....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg biscuiti populari
  • 1 kg rahat colorat
  • 1/2 kg zahar
  • 150 g ciocolata cu alune
  • 100 g cacao
  • 150 g stafide
  • 750 g margarina rama
  • 300 ml apa
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • foi de napolitana
  • lapte pentru inmuiat foile de napolitana
  • celofan
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat:

Mai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa, ciocolata taiata bucatele si apa, punem cratita pe foc si amestecam pana incepe sa dea in clocot si s-a topit ciocolata. Tragem cratita de pe foc, adaugam esenta de rom si margarina taiata cubulete,amestecam pana se topeste margarina.Turnam amestecul peste biscuiti, omogenizam si lasam putin sa se raceasca.

Asezam o folie de celofan punem din compozitia facuta, rulam si formam un salam. Eu am facut 5 bucati, cate foi de napolitana am avut. Lasam la frigider pana a doua zi. A doua zi luam foaia de napolitana o asezam pe blatul de lucru si turnam lapte peste, nu foarte mult,suficient cat sa se inmoaie foaia sa o putem rula. Lasam sa intre laptele in foaia de napolitana cca 15 min, apoi desfacem salamul din folia de celofan o asezam pe foaia de napolitana si incepem sa rulam, apoi asezam sulul format peste folie de celofan rulam strans si strangem la capete, lasam cateva ore sa se prinda foaia de napolitana apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Se poate glazura cu ciocolata topita....

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane cu lapte condensat