Ruladă cu gem

de elucubratiiculinare in Prajituri, 15 Oct 2012 | 5418 vizualizari

 

Un desert foarte apreciat de toată lumea.
Foarte ușor, nu pot să spun că este de făcut, dar merită întotdeauna.
Această rețetă (antică de când lumea) nu-mi aparține, dar am citit de mult pe un forum câteva sfaturi care de data aceasta le-am urmat și sigur o să vă ajute și pe voi.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 4 linguri făină,
  • 4 linguri ulei,
  • o linguriță esență de vanilie,
  • un borcan gem,
  • 100 g ciocolată.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu gem:

Separăm ouăle.  Într-un castron batem bine gălbenușurile cu uleiul. În alt castron batem albușurile cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul. Adăugăm albușurile peste gălbenușuri și amestecăm ușor cu o lingură de sus în jos. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură. Adăugăm esența de vanilie și amestecăm  Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. 

Tava folosită este cea de la aragaz și are 25 x 35 cm. Se dă la cuptor pentru 10-12 minute la 190 grade C. Trebuie să stăm cu ochii pe ea pentru că se poate arde foarte ușor (eu am reușit să o rumenesc un pic :)

Când este gata se acoperă cu un șervet de bucătărie udat și stors bine ( șervetul trebuie să fie ceva mai mare decât tava). Se răstoarnă pe un blat de bucătărie. Se înlătura hârtia pergament și se unge cu gem pe toată suprafața. Se rulează ușor ajutându-ne de șervet pentru a strânge rulada bine. Se pune pe un platou și se ornează cu ciocolată topită.

Eu am pus și o linguriță de unt când am topit ciocolată să fie un pic mai cremoasă.   Se lasă să se răcească și se taie cu un cuțit ascuțit bine.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Swiss Roll sau Rulada cu gem