Rulada cu piure de caise

de janet in Prajituri, 10 Iul 2010 | 5542 vizualizari

 

Ceva mai simplu......nu se poate!

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de pandispan:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita de mac
  • un pic de colorant verde.
Pentru piureul de caise:
  • 6-7 caise
  • 2 linguri de zahar
  • un pliculet de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu piure de caise:

Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul.
Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul.
Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Bagam la cuptorul incins la foc mediu, cca 15-20 de min.
Cand este gata rasturnam foaia pe un prosop de bucatarie curat ,rulam ,nu foarte strins si lasam sa se raceasca.
Cat foaia se raceste, ne vom ocupa de piureul de caise.

Punem la inmuiat jumatate din pliculetul de gelatina, caisele curatate si taiate mai mici le punem in blender cu zaharul si facem o pasta.

Cand gelatina s-a inmuiat, o topim si o adaugam in fir subtire amestecand continuu.
Dupa ce foaia de pandispan s-a racit, o desfacem din prosop, intindem pasta de caise pe toata suprafata foii, rulam cu grija si dam la rece.
Dupa o ora se poate taia felii.

Asta a fost tot! Simplu, usor si ieftin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu piure de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos