Rulada cu spanac

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 6644 vizualizari

 

Rulada de mai jos am facut-o din doua motive :
1-Eu nu amestec alimentele in dieta mea personala, asa ca sunt obligata sa improvizez mereu.
2-Maine vine bunica in vizita si ea tine post.
 

 

INGREDIENTE

  • 350 g spanac congelat
  • 1/2 pachet aluat pentru placinta
  • 1/2 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • sare, piper
  • ulei de masline extravirgin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu spanac:

  Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Dupa ce s-a calit pe jumatate ceapa, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa, la foc mic, 3 minute. Apoi se adauga spanacul decongelat si scurs foarte bine. Spanacul se lasa la foc mic pana ce ramane fara pic de zeama. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se da la o parte de pe foc.

   Foaia de placinta se intinde pe blatul de lucru si se unge cu ulei de masline. Spanacul racorit se intinde uniform pe toata suprafata foii. Se ruleaza foaia de placinta si se unge cu ulei de masline. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 30 minute.

   Rulada se portioneaza dupa dorinta si se serveste rece sau calda, dupa dorinta si gust.

 

TIPS-URI

1

Ungeti foaia de placinta cu ulei suficient pentru a nu se usca.

2

Spanacul trebuie sa fie gatit foarte bine si fara pic de zeama, altfel rulada se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata