Rulada cu ton

de MotanLaOale in Ton, 5 Mar 2020 | 3945 vizualizari

 

Usor de facut si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foietaj proaspat (o foaie)
  • 3 conserve ton in ulei (3x160 g)
  • 1 ceapa rosie
  • 70 g masline
  • 70 g porumb
  • 1/2 lamaie
  • piper
  • un galbenus pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ton:

Tonul din conserve se pune la scurs.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust.

Maslinele se taie marunt.

Se intinde foaia de aluat pe blatul infainat si se netezeste cu sucitorul.

Se intinde amestecul pe toata suprafata lasand 1 cm la partea de sus care se unge cu galbenus de ou.

Se presara maslinele si porumbul si se ruleaza strans.

Se taie in bucati de 3-4 centimetri si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon.

Se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Cand sunt rumenite frumos, sunt gata.

Se mananca calde dar sunt bune si reci cu rosii si lamaie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta mediteraneana