Rulada cu ton

de MotanLaOale in Ton, 5 Mar 2020 | 4185 vizualizari

 

Usor de facut si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foietaj proaspat (o foaie)
  • 3 conserve ton in ulei (3x160 g)
  • 1 ceapa rosie
  • 70 g masline
  • 70 g porumb
  • 1/2 lamaie
  • piper
  • un galbenus pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ton:

Tonul din conserve se pune la scurs.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust.

Maslinele se taie marunt.

Se intinde foaia de aluat pe blatul infainat si se netezeste cu sucitorul.

Se intinde amestecul pe toata suprafata lasand 1 cm la partea de sus care se unge cu galbenus de ou.

Se presara maslinele si porumbul si se ruleaza strans.

Se taie in bucati de 3-4 centimetri si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon.

Se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Cand sunt rumenite frumos, sunt gata.

Se mananca calde dar sunt bune si reci cu rosii si lamaie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]