Rulada de carne, cu legume si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2014 | 23425 vizualizari

 

Nu puteau trece sarbatorile, fara rulada de carne. De data aceasta am ales sa folosesc carnati picanti , iar ca liant, pe langa ou, cascavalul.

 

INGREDIENTE

  • o bucata zdravana de muschi de porc ( cca 1,5 kg. )
  • 6 carnati subtiri, picanti
  • 150 g sunca Mozaic
  • 2 conserve de ciuperci
  • 2 ardei grasi , rosii
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • legume uscate
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne, cu legume si cascaval:

Taiem muschiul circular, in strat subtire , pentru a desface bucati cat de mari putem, pentru a putea fi umplute si rulate . Eu am obtinut 3 fasii de carne, pe care le-am batut usor cu ciocanul de snitele.

Feliem sunca si ardeiul gras in  batoane subtiri si lungi.  Ciupercile se spala intr-o strecuratoare si se scurg bine de apa, in pumni.

Condimentam carnea batuta, cu sare si piper.

Pe mijlocul bucatilor de muschi asezam feliile de sunca, ardei gras, ciuperci , 1-2 carnati , iar la final un strat de cascaval ras pe razatoarea mare.

Separat batem doua oua cu putina sare si amestec de legume uscate . Din aceasta compozitie imprastiem cu lingura pe suprafata amestecului de carne si legume, apoi rulam capetele muschiului spre interior, incercand sa obtinem o rulada.

Daca bucata de carne nu este suficient de mare pentru a fi rulata si legata, va puteti ajuta de scobitori, pentru fixarea marginilor, astfel incat sa nu curga umplutura cand coacem rulada. Eu am legat ruladele si cu snur de silicon ( achizitionat, evident, din camara bucatarasului ;;)  ).

Am pus rulada intr-o tava cu ulei si o ceasca cu apa si am dat-o la  cuptor , pentru cca 70 minute  la foc mic, timp in care am intors-o pe toate partile si am completat la nevoie, lichidul in care s-a rumenit, cu apa clocotita.  

Cand s-a rumenit, am oprit focul , am scos scobitorile si snururile de silicom si am lasat-o sa se raceasca. Am feliat-o rece.

Amestecul din umplutura a fost suficient de suculent , incat rulada sa nu fie fada, uscata, iar aromele s-au completat excelent!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne, cu legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

diaconta 1

05.01.2014, 20:20

foarte mult imi plac ruladele astea,frumoase si foarte gustoase

anca_rm 1

06.01.2014, 14:26

ce bine arata , super

Krystyan Trendy 1

09.01.2014, 09:27

apetisanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]