Rulada de pui cu spanac

de Rocsi in Pui, 13 Mai 2012 | 4935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 300 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 1 morcov
  • 4 felii muschi file
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita vin
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu spanac:

Spanacul il spalam sub jetul de apa.
Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare.
Cand clocoteste adaugam spanacul si il lasam sa fiarba 2-3 minute.
Il scotem cu o paleta si il punem intr-o sita la scurs si sa se racoresca.
Curatam ceapa si o tocam.
Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si rosia si le sotam 1 -2 minute.
Tocam spanacul si il adaugam in tigaie.
Condimentam cu putina sare si piper,adaugam o canita apa si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand este gata o luam de pe foc si o lasam sa se racoreasca putin.
Morcovul il curatam,il taiem in doua pe lung si il fierbem intr-o cratita cu apa ,cam pe jumatate,apoi il scoatem pe o farfurioara.
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Cu un cutit mai micut incercam sa il subtiem,tot desfacem fasiute pana pieptul este suficient de subtire si intreg ,deci aveti grija sa nu il taiati de tot.
Il batem putin cu ciocanul de snitele,apoi il condimentam cu sare,piper,boia de ardei si mararul uscat.

Asezam feliile de muschiulet,apoi punem spanacul uniform,mai putin pe capete ca sa il putem rula.

Morcovul il taiem fasiute si il punem deasupra.
Rulam usor ,iar capetele le prindem bine cu scobitori.
Ungem un vas yena cu unt si asezam ruloul.
Punem o cana de apa,vinul ,apoi patrunjel verde tocat marunt.

Condimentam iar cu putina sare si piper,acoperim vasul si il dam la cuptor.
Aprindem focul si  lasam vasul cam 45 de minute la foc potrivit.
Descoperim vasul si mai lasam rulada cam 10 minute sa prinda o usoara crusta.
Cand este gata,scoatem la racorit,apoi feliem si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

16.05.2012, 22:07

Simona!

Valclaudia 1

02.03.2014, 15:56

wow! Pe-astea doar acum le vad... Super arata! Bravo Rocsi!

Rocsi 1

02.03.2014, 20:09

Claudia multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut si sos de smantana cu piper