Ruladă din muşchiuleţ de porc

de diaconta in Porc, 18 Apr 2015 | 7546 vizualizari

 

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă este o masă mai festivă sau o sărbătoare.
Noi am avut-o pe masa de Paşti alături de alte gustări,dar poate fi şi fel de bază alături de o garnitură.
Chiar dacă arată atât de bine,se pregăteşte foarte uşor.
Eu am avut un muşchiuleţ de porc destul de mare,dar foarte fraged.
Să aveţi parte de Sărbători cu bucurie şi pace în suflete!

 

INGREDIENTE

  • 1 muşchiuleţ de porc (cam 800 g a avut cel folosit de mine)
  • 200 g carne de porc tocata
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 7 oua prepeliţă
  • 2 oua
  • 50 g cascaval
  • Patrunjel si marar verde
  • 4 fire ceapa verde
  • Ulei
  • Sare,piper,boia
  • Fulgi de chilli
  • Pudra de rozmarin
  • Usturoi granulat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă din muşchiuleţ de porc:

Muschiuletul de porc l-am taiat si l-am desfacut,astfel încât sa obtin o „foaie” care poate fi umpluta.

Nu am facut poza la aceasta etapa,dar am început facând o crestatura pe lungimea muschiuletului, apoi m-am dus cu taietura circular, astfel încât sa nu ramâna felia de carne foarte groasa dar nici sa n-o strapungem.

Daca torusi se întâmpla sa strapungem carnea, nu este nici o tragedie.

Am acoperit carnea cu o folie si am batut cu ciocanul pentru snitele, astfel încât sa întind cât mai mult felia de carne.

Am condimentat bine carnea, am rulat si am lasat-o la frigider o ora.

Intre timp am tocat si condimentat carnea pentru umplut, am fiert si curatat ouale de prepeliţă,am taiat  ciupercile dar nu foarte marunt.

Am taiat ceapa verde si am calit-o în putin ulei împreuna cu ciupercile.

Am luat de pe foc, am adaugat carnea tocata, ouale batute, cascavalul razuit si verdeata.

Am scos carnea, am desfacut-o, am pus deasupra umplutura,ouale de prepeliţă, am rulat, am fixat-o cu 3 betisoare de frigarui si am pus-o în tava în care am pus putin ulei si apa.

Am pus la cuptor si am lasat pâna când carnea s-a rumenit  si a fost suficient de „patrunsa”.

Timpul de coacere depinde de marimea bucatii de carne si de cuptor,eu am lasat-o cam o ora si jumatate.

Se feliaza când s-a racit bine.

 

Să aveţi poftă !!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din muşchiuleţ de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]