Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

de susu in Porc, 31 Mai 2010 | 7186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschi de porc
  • 1 gogosar acru sau un ardei gras rosu
  • Cateva boabe de mazare
  • 1 morcov mic
  • Cateva ciuperci
  • Castravecior murat
  • ½ pahar vin alb sec  
  • Pentru garnitura:  
  • 1 pahar de orez cu bob lung
  • 1 mana de mazare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez:

 

Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea, se condimenteaza putin si se aseaza peste ea boabele de mazare, gogosarul taiat fasii sau cubulete, morcovul julien, ciupercile felii si castraveciorii intregi daca sunt micuti.  Se ruleaza bine carnea si se leaga cu sfoara de bucatarie sau se fixeaza cu scobitori. Se unge cu ulei de masline si se condimenteaza si pe exterior. Se aseaza pe o folie de aluminiu si se infasoara bine. Se pune intr-un vas de yena si se da la cuptor cu putina apa si vin vreo 45 minute. Dupa aceea se desface si se scoate folia si se mai lasa rulada la rumenit in cuptor inca 20 minute. Se pun doua cantitati de apa la o cantitate de orez (in cazul nostru doua pahare). Se pune apa la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs impreuna cu un varf de cutit de curry si putina sare. Se acopera cu o folie de aluminiu si un capac. Se tine 15 minute la foc minim dupa care se ia capacul si se mai tine doar cu folia inca 10 minute. Se ia si folia dupa cele 10 minute. Se caleste ceapa taiata marunt dupa care se adauga pe rand legumele: morcovul si apoi ardeiul taiate cuburi si la sfarsit mazarea calindu-se dupa fiecare. La sfarsit se adauga orezul fiert si se mai caleste putin. Se serveste rulada cu garniture de orez.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu jumări