Rulouri cu merisoare

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 3589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 70 ml ulei
  • 1/2 cana zahar+1/2 pentru interior
  • 70 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 150 g merisoare
  • scortisoara macinata
  • rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu merisoare:

Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu zaharul , sarea si drojdia.
Incalzim laptele cat sa tinem un deget in el  fara a ne arde.
Facem o adancitura  in faina in care turnam laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si il lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il framantam pana ce scoatem aerul din el, apoi il intindem sub forma de dreptunghi. Il ungem cu untul topit, presaram deasupra zaharul, scortisoara, rom  si merisoarele (daca sunt prea uscate  le punem pentru 2 minute la cuptorul cu microunde intr-un castron cu 2-3 linguri de apa).

Rulam aluatul sub forma de sul si taiem bucati de aproximativ 2 cm. Asezam bucatile intr-o tava pe hartie de copt si le lasam sa creasca 20 de minute. Le coacem pana se rumenesc la cuptorul preincalzit la temperatura medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca