Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 19 Dec 2012 | 3469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 250 ml apă,
  • 1 linguriță sare,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 linguriță scorțișoară,
  • 3 linguri marmeladă (de preferat de prune),
  • 150 g nucă tocată,
  • 150 g prune uscate fără sâmburi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post:

Amestecăm drojdia cu zahărul, 2 linguri făină și puțină apa călduță. Lăsăm să crească până își dublează volumul. Într-un castron cernem făina și adăugăm drojdia crescută, uleiul, apa, sarea și scorțișoara. Frământâm bine un aluat, care se lasă la crescut pentru 30-40 minute la loc cald. Pe o planșetă, unsă cu ulei, întindem aluatul de aprox 30x30 cm. Se unge cu marmeladă, se presară nuci tocate și prunele uscate tocate mărunt. Se rulează și se taie bucăți de 2,5 cm.   

Se coc pentru 20-25 min la 190 grade C în cuptor preîncălzit într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Darázsfészek)