Rulouri cu sunca si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2015 | 4512 vizualizari

 

Aceste rulouri sunt grozave de luat la pachet la scoala, servici sau cand faceti o drumetie. Sunt economice, se fac usor dar la fel de usor se mananca.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 gr faina
    • 7 gr drojdie uscata
    • 300 ml apa minerala calduta
    • 3 linguri ulei
    • sare
    • 1 lingurita zahar
    Pentru umplutura:
    • 5 felii muschiulet de porc (sau ce alta sunca va mai place)
    • 150 gr mozzarella
    • 100 gr cascaval
    • 3 linguri pasata de rosii
    • sare
    • piper
    • 1 ou
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu sunca si mozzarella:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul si drojdia uscata.
Amestecam, apoi turnam apa minerala treptat pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul si il lasam sa dospeasca circa 40 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:
Feliile de muschiulet le facem cubulete mici, la fel si mozzarella.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru si il rasturnam acolo.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa. Puteti sa il taiati in doua si sa intindeti doua foi mai mici.
Amestecam pasata de rosii cu un praf de sare si putin piper, iar cu aceasta ungem foaia de aluat.
Presaram muschiul, mozzarella si cascavalul ras.

Rulam strans, apoi cu un cutit bine ascutit, taiem rulourile, cam de 2 cm grosime.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem spuma oul si cu un pensonas le ungem.

La introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc si sunt coapte.

Cand sunt gata le scoatem si le acoperim fierbinti, cu 2-3 prosoape groase, pentru a se pastra fragede.

 

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu sunca si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]