Rulouri de porc umplute cu smochine

de nico15 in Porc, 11 Mar 2011 | 7342 vizualizari

 

Am creeat aceasta reteta deoarece era asa de anosta branza de vaci si evident eram la o mica dieta, dar am inventat ceva frumos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de pulpa de porc cu putina grasime
  • 180 g in crud
  • 8-10 smochine
  • 20 g de fulgi de migdale
  • 50 g de branza de vaci
  • 5 g de sos de ardei iute Vifon
  • 10-15 g de parmezan Grana Padano
  • 50 g de ardei gras verde
  • 50 g de ardei gras rosu
  • 50 g de ardei
  • ulei
  • sare, piper  
  • Pentru garnitura
  • 150 g de spanac
  • 3-4 buchetele de brocolli
  • 100 g de baby morcovi  
  • Pentru dressing :
  • 100 g de merisoare
  • 50 ml smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de porc umplute cu smochine:

Se iau bucatile de carne de porc(poate fi si carne de pui sau curcan) se bate cu mare grija sa nu rupem fibra carnii,  dupa ce carnea are deja dimensiunea dorita se va unge cu branza de vaci peste care punem putin sos de ardei iute.

Separat luam 10 smochine, daca sunt mari le putem taia in jumatate daca sunt mici le lasam intregi si le crestam pentru a introduce fulgi de migdale, se pun aproximativ 4-5 smochine pe fiecare bucata de carne.

Separat taiem ardeii in fasii potrivit de subtiri si ii blansam(blanche) in apa clocotita 10 secunde, dupa care ii scoatem si ii lasam sa se scurga pe servetele absorbante.

Trecem la montarea ruloului deci peste carne au pus un strat de branza de vaci, smochinele umplute cu fulgi de migdale peste acestea radem parmezanul iar de jur imprejur punem feliile de ardei, se sareaza, pipereaza si se formeaza rulourile. Mai punem pe fiecare rulou in parte sosul iute de ardei si inca putin parmezan. Dupa care luam o tava de chec si o ungem cu ulei de masline, deasupra punem hartie de copt si vom introduce rulourile noastre la cuptor maxim 15-20 de minute(cuptorul a fost in prealabil incalzit la 180 grade C.

Garnitura poate fi din spanac, daca este congelat se dezgheta si se va fierbe 10 minute, se scurge si se va toca marunt sa fie ca o pasta, dupa care vom taia marunt o ceapa pe care o vom sota in unt si vom adauga spanacul, se sareaza si pipereaza, va trebui sa rezulte un fin piure de spanac.

Alta varianta de garnitura va fi din brocolli si baby morcovi, acestia vor fi in prealabil fierte separat in apa cu sare la foc mic, se scot se lasa sa se tempereze un pic si se vor sota in unt, se sareaza si pipereaza.

Putem face si un dressing atat pentru inobilarea gustului preparatului nostru cat si pentru imaginea estetica a preparatului din merisoare si smantana lichida.

Pofta Buna

Aceasta reteta a fost baza de pornire a retetei pe care am prezentat-o la Euforia T.V chiar daca acolo am folosit in loc de branza topita cascaval si in loc de smochine proaspete smochine uscate, puteti citi mai multe detalii de la eveniment pe bloggul meu: www.reteteleluisupernico.blogspot.com.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de porc umplute cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc