Salam de biscuiti reteta, reteta de post

de burdulea56 in Dulciuri, 6 Dec 2011 | 9712 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Daca doriti ceva dulce, nu vreti sa pierdeti prea mult timp, mai vreti sa fie si de post, va recomand o reteta de salam de biscuiti simpla, rapida si gustoasa desigur.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 500 g biscuiti simpli,
  • 350-400 ml ceai de fructe,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 vanilii,
  • 1 lingura miere,
  • 125 g margarina Unirea,
  • 4 cuburi de rahat colorat,
  • 2 linguri de stafide,
  • coaja rasa de la o lamaie mica,
  • 3 linguri cacao.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta, reteta de post:

Salam de biscuiti reteta

La  400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle. 

Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele.  Intr-o cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacaua, amestecam bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul. Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie.

Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan, sau folie de plastic, asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam. Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget, sau mai subtiri.

Sfat: mie nu mi-a placut cu rahat. La feliere prajitura se rupe cand ajunge cutitul la bucati de rahat, insa gustul este foarte bun.

TIPS-URI

1

In loc de rahat puteti folosi nuca prajita sau alune nesarate. In loc de ceai de fructe e buna cafeaua sau ceaiul de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta, reteta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

burdulea56 1

17.12.2011, 00:28

Iris, draga, nu e mare scofala, se taie felii de grosimea degetului, apoi cu forme de biscuiti/fursecuri decupezi ce forme doresti. Se face risipa, dar arata bine.

Bya Ralu 1

23.01.2013, 11:27

ce fain arata

burdulea56 1

12.02.2013, 20:17

Multumesc Bya ralu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu mac si portocala