Rețete de suflet
O salată caldă foarte bună, economică și rapidă, cu ingrediente care de obicei ne sunt la îndemână este o sugestie foarte bună pentru o cină în familie.
Pastele (de preferință de dimensiuni mici) se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Telemeaua se taie cubulețe, iar măslinele se clătesc în câteva ape reci și se lasă la scurs.
Între timp se pregătesc legumele.
Ardeii se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne.
Roșiile cherry se spală și se înjumătățesc, iar ceapa se curăță, se spală, se mărunțește și apoi se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic.
Când ceapa este gata, se adaugă ardeii grași în tigaie și se prepară la foc mic înăbușit, până ce se înmoaie ușor (cam 5-6 minute).
Când ardeii s-au înmuiat, se adaugă și jumătățile de roșii cherry, pentru 3-4 minute, timp suficient ca să se prepare, dar să nu se terciuiască.
Se scurg pastele fierte, se răstoarnă pe un platou, iar deasupra se pun legumele sotate, cu sosul rezultat. Se adaugă telemeaua tăiată cubulețe și măslinele, după care se servește imediat.
1
Fierbeți pastele în apă multă sărată, conform recomandărilor de pe ambalaj.
2
Nu mărunțiți prea tare legumele, pentru că în urma tratamentului termic se pot terciui. În plus, sunt mai aspectuoase, dacă sunt tăiate în bucăți mai mari.
3
Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu devină amară, ci căliți-o doar puțin, până devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic.
4
Preparați înăbușit legumele, ca să se pătrundă și să se mențină sosul natural care s-a format.
5
Nu clătiți pastele cu apă (rece), de vreme ce au fiert în apă multă, ci strecurați-le doar bine și lăsați-le 1-2 minute, ca să se scurgă.
6
Condimentați cu sare (și piper, eventual) dacă așa considerați necesar (telemeaua este totuși suficient de sărată, ca să nu mai fie nevoie de condimente).
7
Serviți salata imediat, caldă.