O nebunie de arome, o salata satioasa, cu carne frageda si sos racoritor! Cand ma gandesc la o salata de fitze, ei bine, pregatesc asa ceva. Cine a spus ca nu poate fi dat gata cu o salata, va spun ca s-a inselat amarnic.Contrar varietatii de ingrediente, este o salata simpla, a carei fundatie o reprezinta echilibrul. Papilele gustative vor zbengui efectiv si in scurt timp te vei trezi dependent de aceasta minunatie.
Faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa);
Asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare si cimbru uscat;
Puneti pieptul de rata pe partea cu grasime intr-o tigaie neincinsa, la foc potrivit - lasati grasimea sa se topeasca usor - rata se va praji in propria-i grasime;
In momentul in care grasimea a devenit aurie, intoarceti pieptul de rata si dati-i o culoare si pe partea cealalta;
Stingeti cu vin roze si introduceti in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maximum 10 min;
Scoateti-o si lasati-o la odihnit cca 10-15 min;
Decojiti perele, scobiti-le semintele si fierbeti-le in vinul alb dulce, cu zahar brun, boabe de ienibahar si cuisoare;
Odata ce s-au inmuiat perele, iar vinul s-a redus, scoateti-le si lasati-le la racit;
Odata reci, blendati-le cu ajutorul lui Breville Hand Blender, adaugand treptat uleiul de masline, Prosecco, miere, otet cu miere si ghimbir, mustar dijon si crema de otet balsamic – blendati pana obtineti o compozitie omogena – de indata ce-ati realizat acest lucru, adaugati si stafidele si amestecati cu o lingura;
Taiati andiva rondele;
Taiati mango cuburi mici (Brunoise);
Taiati kumquat-ul carpaccio (felii foarte subtiri, transparente, eliminand si samburii totodata);
Amestecati rondelele de andiva cu salata Baby Batavia si cuburile de mango, adaugand ulei de samburi de struguri si lime dupa gust;
Adaugati si semintele de dovleac si amestecati bine;
Taiati pieptul de rata felii si serviti-l langa salata;
Adaugati vinaigrette de para atat pe rata cat si pe salata;
Pofta buna !