Intr-una din zile, stand la povesti cu Mitinita( Adina C.) pe Facebook, ea a pus o poza minunata, care mie mi-a incantat privirea.Nu mai spun cum imi chioraia stomacul....
Si dintr-una in alta a iesit ceea ce va arat mai jos.
Multumesc frumos Miti .
Cartofii ii fierbem in apa cu sare , in coaja cam 15-20 de minute, apoi ii dam sub un jet de apa rece.
Dupa ce s-am mai racorit putin, ii curatam si ii taiem in cuburi mici.
Presaram peste ei in bol, uleiul de masline si ceapa rosie curatata si taiata cat mai fin.
Taiem in felii subtiri castravetii.Ardeiul il tocam marunt.Usturoiul il feliem subtire.
Somonul il rupem in bucatele mici , apoi amestecam in bol toate ingredientele taiate si asezonam.
Intr-un alt bol preparam sosul amestecand o lingura de mustar si coaja rasa de la o jumatate de lamaie cu iaurtul si mararul verde tocat.
Lasam de- o parte o ora , sa se intrepatrunda toate aromele.
La servire , amestecam sosul cu salata de cartofi si somon.
Usor de facut dar foarte aromat.Incercati !
Pofta mare !