Salata de chiftele cu ceapa si maioneza

de marcela1979 in Salate, 30 Ian 2013 | 76256 vizualizari

 

Special pentru sotul meu!

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 oua
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • ceapa rosie 10 bucati
  • otet 100 ml
  • apa 2 l
  • boabe de piper 10 buc
  • foi de dafin 3 buc
  • rozmarin uscat un vf de cutit
  • sare
  • maioneza din 2 oua
  • smantana 3-4 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de chiftele cu ceapa si maioneza:

Se pregatesc chiftelele: se amesteca carnea tocata cu ouale, usturoiul pisat, sare, piper dupa gust si pesmet pana se poate modela carnea. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelute mici.

Intr-o cratita se pun 2 l apa, 100 ml otet, sare, boabe de piper, foi de dafin si rozmarin si se pun la fiert. Cand a dat un clocot se strecoara si se pune iar pe foc adaugandu-se ceapa taiata solzisori. Se lasa 15 minute sa fiarba la foc mic, apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Se pregateste maioneza din 2 oua la care se adauga 3-4 linguri de smantana. Dupa ce ceapa s-a racit se amesteca cu maioneza si cu chiftelele si se lasa la frigider sa se imbine aromele vreo 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de chiftele cu ceapa si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan cu maioneza