am facut aceasta combinatie ad-hoc, ca mi-a ramas ceva fasole de la bors si ravioli de aseara...si m-am gandit ca ar fi potrivit sa le combin, asa nu mai trebuie sa pappainica...si a iesit nesperat de buna, pe cuvant! daca nu ma credeti, luatiu si gustati...
Ravioli se fierb in apa sarata, conform indicatiilor de pe pachet, in medie 6-7 min.
Fasolea se fierbe sau se poate folosi din conserva, gata fiarta. Mie mi-a ramas de la borsul de fasole, era prea multa, asa ca le-am fiert separat, dupa ce au stat o noapte la inmuiat.
Intr-un castron se pune fasolea fiarta si racita, se taie ceapa fideluta si se pune peste fasole. Daca aveti ceapa rosie, folositi-o pe aceea. Ardeiul se taie fasiute si se pune si el. Frunzele de telina (daca e mare telina ajunge una) se taie marunt si se pun in castron, se adauga ravioli scursi, smantana si maioneza, mararul, uleiul de masline, sare si piper si se amesteca binisor dar usor. Rosiile se taie in 4 , ca sunt mititele si se adauga la salata. Se mai amesteca o data foarte usor sa nu se zdrobeasca rosiile.
Se portioneaza in farfurii, optional, se mai poate adauga patrunjel verde direct in farfurie...eu am pus ca-mi place.
Pofta buna!