Am strans din gradina niste fasole din asta lata, care se urca, e ca vrejul de fasole a lui Jack, daca are pe ce se catara, se catara pana la infinit....:))))) In fine, iar deviez, dar mi-au placut povestile si acum obisnuiesc sa mai citesc, ma simt ca un copil rebel ( nu cauta sa vezi ce varsta am ca nu are relevanta, povestile se citesc la orice varsta ).Retete de vara.
Se culege fasolea, se spala si se rupe in bucatele mai mici.
Intr-o cratita se pune fasolea curatata si spalata, se umple cu apa, se adauga un pic de sare si lingura de delikat.
Se pune la fiert. Cand fasolea este fiarta, se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Se opreste putina zeama in care a fiert fasolea.
Fasolea racita se pune intr-un castron, se adauga catei de usturoi taiati feliute subtiri, apoi se adauga ulei, otet si putina zeama in care a fiert fasolea, se potriveste de sare daca mai este nevoie.
Este o salata delicioasa care se poate servi ca si garnitura sau se mananca asa simpla cum este.