Prima mea reteta de salata de linte, ce deliciu si ce descoperire surprinzatoare lintea blondă :)
Lintea blonda este ideala pentru retete orientale, indiene si are o usoara aromă de castan si un gust un pic dulce. Este cultivata în principal în Turcia și Canada.
Am acompaniat-o de varza chinezeasca pak choy.
Varza chinezeaza este considerata a fi una dintre cele mai vechi legume cultivate din intreaga lume, cele mai populare soiuri fiind pak choy si bok choy. Este un adevarat deliciu si o adevarata bomba de vitamine.
Am folosit apoi pipote de rata confiata - adica deja gatite in grasime de rata cel putin 15 minute la temperatura potrivita pentru a nu le rumeni.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/salata-de-linte-pipote-de-rata-confiate.html
Spalati lintea sub apa rece.
Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit.
Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa ramana calduta ca sa absoarba bine sosul.
Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper).
Preparati varza: indepartati foile, spalati-le bine, indepartati tija alba, scurgeti de apa si taiati foile verzi in lamele.
Amestecati varza cu sosul si dati deoparte.
Taiati fin lamelele de ghimbir confiat.
Reveniti intr-o tigaie pipotele confiate la foc potrivit, colorati-le usor.
Amestecati lintea calduta cu varza si sosul vinaigrette.
Adaugati ghimbirul, nucile maruntite si pipotele caldute.
Puneti sare, piper amestecati si serviti imediat.
Pofta Buna !