Salata de oua de prepelita

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2013 | 5719 vizualizari

 

Daca aveti ocazia sa cumparati oua de prepelita de la prepelita crescuta la casa, musai sa incercati salata de oua, este de nerefuzat. Va promit!

 

INGREDIENTE

  •  12 oua de prepelita; 
  • 2 manunchiuri de baby spanac (cam 35-40 grame); 
  • cateva fire de chives; 
  • 1 ceapa verde (optional); 
  • 80 grame tofu; 
  • 2 linguri lapte de soia; 
  • 3 linguri ulei de masline; 
  • 1/2 lingurita curry; 
  • boia de ardei; 
  • piper Sichuan; 
  • sare de mare rosie; 
  • ridichi rosii (optional).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de oua de prepelita:

1. Am fiert ouale dupa care le-am pus sub apa rece si le-am lasat pentru 5 minute in apa.

2. Ouale de prepelita le-am desfacut mai usor decat am prevazut, credeam ca va fi mai horror, dar nu a fost deloc asa. E nevoie doar de un bol cu apa rece in care din cand in cand sa ne clatim mainele in timpul curatarii. Se procedeaza astfel: Oul fiert se bate de o suprafata tare in partea de jos si se desface de coaja destul de usor. Inmuiati mainile in apa dupa fiecare ou curatat ca sa eliminati resturile de coaja. Cu mainele umede se curata mult mai usor.

3. Pentru ca nu am folosit maioneza, am taiat pur si simplu ouale felii si le-am pisat cu furculita.

4. Branza tofu se razuieste si se piseaza cu furculita, se toarna pe urma laptele de soia si uleiul de masline si se amesteca bine pana se obtine o crema.

5. Crema tofu se amesteca cu ouale pisate, peste care se adauga chives taiat marunt, baby spanac maruntit si ceapa verde daca mai vreti, caci chives deja are aroma de ceapa, dar pentru un plus de savoare, merge.

6. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si curry.
7. Salata de oua se serveste cu ridichi rosii pe paine prajita sau crackers din cereale integrale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ionela2682 1

15.04.2013, 07:53

Toamna07 1

15.04.2013, 12:39

Mor dupa salate;la fav.cu ea!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

16.04.2013, 09:40

Multumesc mult Toamna07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv de sezon