În urmă cu câteva zile, am preparat pentru cină această salată gustoasă cu paste mici, așa cum îmi plac (mini scoici) iar celelalte ingrediente, le-am folosit nu numai pentru că-mi erau la îndemână, ci mai ales pentru că m-am gândit că asocierea lor va fi foarte gustoasă. Exact așa a fost, așa că mi-am zis atunci că rețeta merită repetată, oricât de des...
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii.
Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Se amestecă pastele, pentru ca untul să le cuprindă pe toate.
După ce s-a topit untul, se pun pastele într-un platou, se decorează cu feliuțele de roșii și cu fâșiile de măsline. Deasupra se pune telemeaua tăiată în prealabil sub formă de cubulețe.
Se decorează salata cu frunze proaspete de busuioc și se servește imediat, cât timp mai este caldă.
1
Pastele se fierb conform recomandărilor de pe ambalaj, nu mai mult, ca să nu se terciuiască.
2
Nu clătiți pastele cu apă rece, ca să rămână calde și untul adăugat să se topească repede și să le cuprindă uniform.
3
Adăugați sare numai dacă este necesar. Eu nu am adăugat, pentru că telemeaua este suficient de sărată.
4
Pregătiți ingredientele dinainte, ca să le adăugați imediat și să serviți salata caldă.