Pur si simplu delicioasa!
Dovleceii taiati in doua si apoi rondele ii punem la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie.
In aceeasi tigaie calim usturoiul, adaugam patrunjelul tocat, maslinele negre ( fara samburi) si tonul bine scurs de uleiul din conserva. Lasam la foc potrivit pentru 5 minute, dupa care inchidem si lasam sa se racoreasca.
Punem o oala cu apa la foc iute. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand.
Cand pastele sunt fierte, le scurgem bine de apa si le trecem sub jet de apa rece.
Punem pastele intr-un bol impreuna cu dovleceii, adaugam compozitia cu ton si amestecam.
Rosiile le taiem in doua sau in patru si le punem in bol amestecand usor.
Servim salata rece.
Pofta buna!