Salata de sfecla rosie

de burdulea56 in Salate, 6 Aug 2010 | 9507 vizualizari

 

Salata de sfecla, este in topul preferintelor mele, imi place oricand si aproape cu orice.

 

INGREDIENTE

  • 5 sau 6 bucati sfecla,
  • 2 lingurite chimen,
  • sare,
  • otet,
  • 3 linguri hrean razuit.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie:

Spalam sfecla si o punem la fiert cu apa rece. Fierbem aproximativ 1 ora si 30 minute, scurgem apa, lasam sfecla sa se raceasca putin, se curata de coaja, se rade pe razatoarea cu gauri mari. Punem sfecla razuita intrun bol de sticla, adaugam hreanul, chimenul, amestecam bine, potrivim gustul de sare si otet. Salata astfel preparata se pune in borcan si se poate pastra cam 1-2 saptamani in frigider.

Se serveste alaturi de preparate din carne afumata (costite, carnati), tocanite din carne de porc, pasare, vita.

TIPS-URI

1

Imi place sfecla nu prea fiarta, dar restul familiei nu e de aceeasi parere, desi e mult mai sanatoasa asa cum imi place mie, o fac asa cum le place lor sa manance toata lumea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

adry88 1

20.05.2011, 10:56

SENO 1

09.11.2011, 18:05

este si in topul preferintelor mele prezentarea e de nota 10

diana_k 1

09.11.2011, 19:03

foarte buna salata ...eu o mananc si goala

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie