Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina in Muraturi, 30 Noi 2020 | 9313 vizualizari

 

Potrivită la orice fel principal, recomandată și în stări gripale.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 bucăți sfeclă roșie
  • 200 ml oțet 9%
  • 250 ml miere de albine
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 1-2 bucăți de hrean
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu hrean si otet:

Punem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă, este semn că s-a copt și putem opri cuptorul.

Se lasă să se răcească, curățăm coaja ( operațiune ce se realizează foarte ușor )și se toacă cubulețe.

Hreanul se curață de coajă și se mărunțește în robot sau de rade pe răzătoarea mică. 

Pentru dressing se amestecă într-un bol oțetul, sarea și mierea până obținem un lichid omogen.

Intr-un castron încăpător se amestecă cubulețele de sfeclă, hreanul și sosul de miere și oțet.

Se umplu borcanele cu sfecla și se presează usor. Se completează cu sosul până umplem borcanele și capsăm.

Păstrăm în cămară sau beci.

TIPS-URI

1

Salata poate fi pregătită și cu sfeclă fiartă dar gustul și aroma sfeclei coapte nu compară cu nimic

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu hrean si otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveciori murati "bulgaresti"