Sfeclele, morcovii si cartofii se spala si se pun intregi la fiert. Dupa ce au fiert scoatem legumele din apa si le lasam sa se raceasca complet.
Ceapa se taie fin. Pestele deasemenea se taie marunt iar in caz ca are oscioare mici le putem indeparta.
Dupa ce s-au racit legumele le curatam de coaja.
Si incepem sa aranjam straturile de legume in felul urmator: primul stat va fi de cartofi pe care ii dam prin razatoarea mare si presaram putina sare (Puteti rade cartofii direct in bolul de servit sau daca doriti ii puteti rade in alta farfurie).
Dupa stratul de cartofi punem pestele taiat. Apoi urmeaza ceapa.
Dupa stratul de ceapa urmeaza stratul morcov ras, din nou putina sare.
Si ultimul strat va fi cel de sfecla rosie rasa si ea prin razatoarea mare. Peste sfecla rosie punem maioneza care se va colora frumos.
Pofta buna!!!
1
Reteta originala contine si mar ras, puteti pune un stat de mar dupa stratul de morcov daca va place. Eu m-am multumit doar cu bolul in forma de mar.