Salata de sparanghel verde si cartofi

de danakarin in Salate, 20 Apr 2013 | 6418 vizualizari

 

sparanghel verde: Acei lujeri de sparanghel care străbat stratul de răsad şi ies la suprafaţă, văd lumina soarelui şi au o culoare verde intens. Unii spun că acest sparanghel ar fi mai aromat...nu ştiu, dar, în orice caz, se potriveşte foarte bine în salate, combinat cu roşii, salată verde sau cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de sparanghel verde
  • 500 g de cartofi
  • cateva rosii Cherry
  • 2 lingurite de iere
  • 2 lingurite de mustar
  • sare
  • piper
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de aceto balsamico bianco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sparanghel verde si cartofi:

Curăţăm cartofii de coajă, îi tăiem felii şi îi fierbem, până se înmoaie bine în puţină apă cu sare, cât să-i acopere.

Curăţăm sparanghelul si indepartam capetele lemnoase.Il fierbem in apa cu sare 5-8 minute.Pentru salată este mai potrivit  ca sparanghelul să fie uşor crocant. L-am aruncat apoi în apă foarte rece, dacă aveţi la îndemână, pueţi chiar câteva bucăţele de  gheaţă. Acest schimb brusc de temperatură face ca legumele să-şi păstreze culoarea frumoasă. Puteţi aplica deci tratamentul şi la broccoli sau la spanac. Rosiile le spalam, le taiem in doua.

Aşezăm într-o salatieră componentele, inclusiv roşiile, şi, din miere, muştar, sare, piper, aceto şi ulei, realizăm acest sos de muştar, foarte potrivit pentru salata noastră de cartofi, îmbunătăţită cu sparanghel. Raportul ideal de otet-ulei este de 1:3, daca ne place mai acru 1:2

Turnăm sosul peste sparanghel scurt înainte de a servi salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sparanghel verde si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]