Salata de ton-de post

de Sidy in Mancaruri de post, 11 Apr 2012 | 10547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ton maruntit
  • 1 morcov mare
  • 50 g mazare boabe
  • 2 cartofi
  • 100 g ciuperci taiate
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita mustar
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 castravete murat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ton-de post:

Se curata morcovul si se pune la fiert. Curatam cartofii , ii taiem cuburi si ii punem la fiert. Punem la fiert si mazarea. Cand toate sunt fierte , rasturnam apa de pe ele si le lasam sa se raceasca apoi taiem morcovul si cartofii cubutete mici ca si la salata de boeuf.

Preparam maioneza de post:

Intr-un vas mic amestecam faina cu putina apa si invartim bine sa nu se faca cocoloase.Punem amestecul pe foc si adaugam incet si restul de apa, invartind bine sa se omogenizeze toate.Lasam sa dea 2-3 clocote, invartind in permanenta. Dam amestecul deoparte ,sa se raceasca de tot.

Dupa ce e rece adaugam mustarul si uleiul putin cate putin, invartind cu mixerul la viteza maxima. Adaugam zeama de lamaie Amestecam maioneza astfel obtinuta cu legumele si cu tonul maruntit, bine scurs de ulei

Asezonam si adaugam castravetele murat taiat in cubulete mici.

Asezam salata intr-un bol si o ornam.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ton-de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]