Salata de vinete cu gogosar copt

de Razvan Constantinescu in Salate, 6 Noi 2016 | 4027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g vinete de la congelator;
  • doi gogosari;
  • o ceapa;
  • doua galbenusuri de la oua fierte;
  • un galbenus crud;
  • 5 linguri ulei;
  • o lingurita apa rece;
  • sare.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu gogosar copt:

Vinetele se pun intr-o sita pentru a se scurge bine.

Gogosarii se coc la flacara aragazului, apoi se pun intr-un craticor, se presara sare grunjoasa peste ei si se acopera craticiorul cu un capac. Dupa 10-15 minute se curata de coaja si seminte si se clatesc cu apa.

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se freaca cu putina sare.

Se pregateste maioneza: se mixeaza galbenusurile cu putina sare, apoi se adauga uleiul, putin cate putin, si se continua mixarea pana cand isi maresc volumul. La final se adauga o lingurita de apa rece pentru ca maioneza sa devina mai cremoasa.

Vinetele, gogosarii rupti in fasii mai mici, ceapa si maioneza se dau prin robotul de bucatarie pentru ca salata sa devina mai fina. Aceasta se poate servi cu rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu gogosar copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

06.11.2016, 15:47

O salata tare buna!

anca_rm 1

07.11.2016, 10:06

buna salata asta

iry-gabriela 1

08.11.2016, 11:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de praz si morcov, cu maioneza