Mama obisnuia sa puna lapte praf in salata de vinete, atunci cand acestea erau mai inchise la culoare. Ale mele au fost destul de albe, dar am vrut sa-mi amintesc de gustul salatei cu lapte praf.
Am copt vinetele, le-am curatat de coaja, le-am trecut prin jet de apa rece si le-am lasat la scurs intr-o sita.
Intre timp am facut maioneza. Am separat galbenusul de albus si l-am pus in bolul de lucru.
Am curatat usturoiul, l-am pisat bine cu putina sare si l-am pus in bol alaturi de galbenus. Am adaugat o lingurita de mustar si am omogenizat totul. Am inceput sa picur ulei frecand continuu si asezonand cu sare pe parcurs.
Cand vinetele s-au racit si scurs, le-am tocat impreuna cu ceapa maruntita pe o planseta folosind tocatorul de vinete din lemn. Le-am pus intr-un vas si am inceput sa le frec cu putina sare, putin ulei si laptele praf pus putin cate putin. Am adaugat maioneza si am ornat cu cateva felii de rosii.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro