Imi plac asa de mult rosiile deshidratate si conservate in ulei, ca le-am introdus in multe salate si alte preparate!
De data aceasta am asezonat cu ele, salata de vinete si bine am facut, ca este tare gustoasa!
Lasam vinetele la dezghetat intr-o sita sa se si scurga de lichid.
Tocam ceapa solzisori, pe un fund de lemn, apoi o acoperim cu vinetele scurse si le tocam impreuna cu ustensila pentru vinete, pana cand se maruntesc bine.
Tocam marunt si ardeiul copt si rosiile deshidratate si le amestecam cu vinetele.
Presaram putina sare peste ele si le lasam la odihnit pana preparam maioneza.
Amestecam galbenusul cu mustarul si putina sare si le mixam picurand treptat uleiul si zeama de lamaie.
Ne oprim din a adauga ulei cand obtinem consistenta dorita.
Amestecam vinetele cu maioneza si potrivim salata cu sare, daca mai este cazul.
Ornam salata cu felii de rosii deshidratate si frunze de patrunjel.