Salata libaneza Tabouleh

de Dya Daniela Andrei in Salate, 15 Mar 2011 | 6761 vizualizari

 

O salata care mie imi place foarte mult datorita faptului ca e racoritoare, are un gust savuros, aromat si proaspat, fiind potrivita mai ales in zilele calduroase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Tabouleh avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 legaturi de patrunjel proaspat
  • 25g  boulgour (grau fiert si uscat)
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 castravete
  • sucul de la doua lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • menta  proaspata
  • sare dupa gust, optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata libaneza Tabouleh:

Incepem cu pregatirea boulgour-ului pe care il vom fierbe in 300 ml apa cu putina sare (in momentul adaugarii boulgour-ului apa trebuie sa fie fierbinte). Dupa ce a fiert pentru aproximativ 10 minute, il luam de pe foc si il lasam sa se umfle 5 minute acoperit cu un capac. Cand bulgur-ul s-a racit suficient, scurgem excesul de apa foarte bine.

Spalam bine legumele si le taiem in cubulete mici. Asezam apoi toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare. In final adaugam cateva fire de menta proaspata, tocate fin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata libaneza Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton si paste