Salata Olivieh

de Mitinita in Salate, 29 Dec 2011 | 10832 vizualizari

 

O sa va deruteze numele,dar o sa vedeti ca pana la urma e asemanatoare salatei boeuf si contine lamaie si oua fierte tari ,pe langa cele obisnuite.
Aceasta salata provine din Iran si se serveste si sub forma de sendvis. Daca vreti o aroma diferita de sarbatori ,va invit sa incercati si salata aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mijlocii
  • 2 morcovi
  • 1 piept de pui (si stangul si dreptul)
  • 3 oua fierte tari
  • castraveti murati (dupa placul vostru,mie imi place cu cat mai multi)
  • 200 gr de mazare (am folosit congelata)
  • 200 ml maioneza
  • 1 lingura mustar
  • sucul de la o jumatate de lamaie sau lime
  • sare,piper proaspat macinat
  • masline si rosii pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Olivieh:

Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in cubulete.

Intre timp,se fierb si morcovii cu pieptul de pui,iar separat se fierb ouale.

Se taie totul in cuburi,la fel si castravetii murati.

Se amesteca maioneza cu mustarul si sucul de lamaie sau lime.

Se amesteca usor toate ingredientele si se orneaza cu masline si felii de rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Olivieh" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Bya Ralu 1

11.09.2012, 21:00

faina salatica

Panacris 1

11.03.2013, 21:28

Asta am ratat-o până acum! Dar intră pe lista e probat!

- Andreea - 1

12.03.2013, 00:13

Si eu am ratat-o ...insa trebuie sa o incerc.La favorite cu ea...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

Cozonac cu alune de pădure și ciocolată - Rețeta pentru un desert pufos și delicios

pe 18.12 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]