Винегред - salata ruseasca de legume

de Ksenya in Salate, 16 Mar 2017 | 7114 vizualizari

 

винегред- vinegred  in traducere, este o salata ruseasca  de legume foarte populara. Fara ea nu exista masa de sarbatori. Fie ca e zi de nastere, revelion, Craciun sau Paste, veti gasi aceasta salata mereu pe mese. Se prepara in mai multe feluri. Eu am s-o prezint pe cea clasica. E usor de preparat si foarte sanatoasa si satioasa! Buna si in timpul postului.

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle rosii
  • 3 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • 2-3 cepe verzi cu tot cu cozi
  • 2 castraveti murati
  • 4 linguri mazare verde fiarta
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • marar proaspat pentru ornat ,optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Винегред - salata ruseasca de legume:

Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa tocata, mazarea. Se amesteca si se potriveste de sare si piper. Se adauga uleiul si se mai amesteca.

Se serveste cu marar proaspat tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sfecla se fierbe separat, altfel coloreaza toate legumele.

2

Cautati sfecla rotunda, nu prea mare si care aiba culoarea rosu inchis spre bordo.

3

Mai intai se pun morcovii la fiert, peste 15 minute, adaugati si cartofii, vor fierbe uniform, morcovii fierb mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Винегред - salata ruseasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu amestec de legume proaspete si conservate