Salată Waldorf

de elucubratiiculinare in Salate, 30 Iul 2012 | 6581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceașcă de nuci,
  • 1/2 cană maioneză,
  • 1/4 cană iaurt natur,
  • 1 linguriță muștar clasic,
  • sucul de la 1/2 lămâie,
  • 2 mere,
  • 1 țelină mai mică,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • 1/2 salată Iceberg,
  • 1 cană struguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată Waldorf:

Nucile se pun într-o tavă pe hârtie pergament în cuptor la 160 grade C pentru 4-5 minute până când se prăjesc ușor. 

Amestecăm maioneza cu iaurtul, sucul de lămâie și muștarul într-un castron. Țelina se curăță, se spală și se taie fideluță, apoi se amestecă imediat cu maioneza. Merele se spală, se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, se taie rondele, apoi fideluță. Se adaugă și merele în castronul cu maioneza și se amestecă bine. Condimentăm cu sare și piper. Se dă la rece pentru minim o oră.

Desfacem salata și păstrăm 4 frunze (cele mai mari), câte una pentru fiecare farfurie. Restul de salată Iceberg se toacă mărunt și se amestecă cu compoziția din castron. Adăugăm și boabele de struguri în salată și amestecăm ușor. Împărțim salata pe cele 4 farfurii și ornăm cu nucile prăjite (de preferat sferturi). Poftă Bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Waldorf" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

BuniMaria 1

25.08.2012, 20:18

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 10:29

foarte buna

Panacris 1

26.04.2017, 18:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]