SALAU LA CUPTOR

de Roda in Salau, 10 Iun 2009 | 10579 vizualizari

SALAU LA CUPTOR

 

Ieri, am primit salau si l-am pregatit la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 2kg. file de salau,
  • 400g.ciuperci din conserva,
  • 400g.faina,
  • sare,
  • piper,
  • 5 oua,
  • 300g.cascaval,
  • morcov,
  • ceapa,
  • 1 foaie de dafin,
  • cateva boabe de piper,
  • otet,
  • ulei,
  • 3 cubulete de unt,
  • verdeata,
  • vin alb;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALAU LA CUPTOR:

1.Se portioneaza salaul.

2.Se pune apa la fiert cu morcovul, ceapa, boabele de piper, foaia de dafin,sare si otet.Cand apa clocoteste, se pun cele 10 portii de salau si se lasa cca. 10 minute ,la foc mic, dupa care se scot pe un prosop curat.

3.In alta cratita se pune uleiul la incins, se caleste faina peste care se toarna zeama de la peste ,se incorporeaza si se obtine un sos alb, mai gros.Se da la o parte si se lasa 5 minute sa se raceasca.In acest sos se pun galbenusurile,se amesteca, se adauga sare, piper,cascaval ras.

4.Ciupercile se soteaza in putin ulei,cu sare, piper si verdeata .

5.Pe un platou de inox ,se pune cu lingura de lemn 1/2 din cantitatea de sos alb,apoi se aseaza bucatile de peste.Deasupra ,pe fiecare portie de salau ,se pun ciupercile sotate,iar peste ele restul de sos.Se pune restul de cascaval ras ,se introduce platoul  la cuptor  si se tine cca.15 minute pana se gratineaza si capata o culoare aurie.Dupa ce se scoate platoul din cuptor, preparatul se stropeste cu vin si se pun cele 3 cubulete de unt.

6.Preparatul se serveste insotit de vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "SALAU LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]