Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

de katty in Salau, 28 Mai 2021 | 7440 vizualizari

 

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata salau(1,5 kg)
  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • usturoi verde(doar partea alba)
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei:

Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte.

Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul fin.

In crestaturile formate punem o parte din usturoiul verde.

Intr-o tava punem rondelele de morcov si dovlecel si usturoiul ramas.Presaram sare, piper si busuioc  si amestecam. Deasupra punem pestele. Turnam vinul si zeama de lamaie peste peste, apoi stropim cu ulei.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la foc iute.

Dupa 30 de minute scoatem folia si lasam pestele sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]