Saleuri cu cașcaval

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2012 | 6251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 250 g făină,
  • 1 linguriță oțet,
  • 3 linguri apă,
  • 1/2 linguriță sare,
  • o lingură zahăr,
  • 150 g cașcaval.
  • 1 linguriță chimen,
  • 1 ou.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cașcaval:

Se prepară un aluat din 200 g făină (cernută), 150 g unt, sare, zahăr, apă, oțet, chimen și 100 g cașcaval ras (pe răzătoarea mică). Aluatul se frământă bine, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece pentru o oră.

50 g unt și 50 g făină  se amestecă bine până se formează o pastă omogenă. Se întinde aluatul de 1 cm grosime, se unge cu un sfert din pasta de unt cu făină și se împachetează bine. ( aducem lateralele spre mijloc, apoi părțile de jos și sus în centru). Se dă la rece pentru 20-30 minute. Se repetă operațiunea de încă trei ori.

La sfârșit se întinde o foaie de 0.5 cm, se unge cu ou, se presară cașcaval și se taie cu o rolă ondulată, de preferat în fâșii lungi de 10 cm și late de 1 cm.

Opțional se mai poate presăra și chimen (1-2 lingurițe).

Se asează fâșiile într-o tavă umezită cu apă (în cazul în care nu folosiți hârtie pergament), distanțate între ele să nu se lipească în timpul coacerii. Se coc la foc mare (220 grade C) pentru 10 minute, sau până se rumenesc ușor deasupra.

Se servesc ca aperitive fie cu bere, vin sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea si chimen