Saleurile cu branza si chimen ale bunicii

de gabrielaiancu in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2011 | 15146 vizualizari

 

Reteta numarul 1 pe care o fac in fiecare an, si care ma innebuneste este cea a saleurilor. Le-as manca zi si noapte!! In copilarie, tin minte ca o innebuneam pur si simplu pe bunica, sa ne faca saleuri. Nu stiu de ce-mi plac asa mult, nici nu incerc sa caut motive acum, dar sunt extraordinar de bune (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 3 cani faina
  • 3 linguri smantana
  • 2 lingurita drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 oua (galbenusul)
  • 1 lingurita sare
  • branza preferata (eu folosesc mereu telemea de oaie sarata) si chimen
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleurile cu branza si chimen ale bunicii:

1. Dizolvati drojdia in laptele putin incalzit. Lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati untul, smantana, faina, uleiul, sarea, oul si amestecul de lapte cu drojdie, pana cand obtineti un aluat bine legat si pufos. Lasati-l sa se odihneasca pana cand isi dubleaza marimea, in jur de o ora. Adunati aluatul intr-o forma circulara si inveliti-l intr-o folie de plastic, si dati-l la frigider pentru 20 minute.

2. Apoi impartiti aluatul in 2 parti si intindeti, pe rand, fiecare parte intr-un dreptunghi sau patrat. Ungeti aluatul cu ou, presarati branza rasa si chimen. Folosind un cutit de patiserie taiati aluatul in fasii lungi si subtiri (late de 1-2 cm). Puneti saleurile in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le pentru 15 minute, la 180°C sau pana cand devin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca inainte de a le servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleurile cu branza si chimen ale bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea