Salsa de rosii a la Gino

de mihaelar63 in Bucatarasi celebri, 21 Noi 2014 | 5875 vizualizari

 

Reteta aceasta am preluat-o de la chef Gino D''Acampo . Incantatore seria ,, Gino's italian escape '' .A folosit aceasta salsa langa spaghete carbonara . Rosiile lui erau crescute pe solul vulcanic de langa Etna [ se spune ca asunt cele mai gustoase rosii]. Eu mai modesta am folosit rosii de la Viisoara:D langa o felie de pita prajita :D .

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii
  • 50 gr masline naturale
  • 50 gr masline verzi umplute cu gogosari
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • busuioc verde
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa de rosii a la Gino:

Rosiile se spala se taie felii ,  .

Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc  verde ,spalate .

Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si maslinele contin sare], zeama de lamaie si ulei de masline .

Se amesteca salata si se serveste  si ca gustare sau langa un fel principal .

Eu am servit aceasta minunata si simpla salata cu paine prajita frecata cu usturoi , stropita cu ulei de masline si zeama de lamie + fulgi de chilli.

Cantitatile sunt orientative si ajustabile :D

TIPS-URI

1

Atentie !!!- Nu sarati rosiile in exces . Maslinele sunt si ele sarate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa de rosii a la Gino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de oanapl 8

ieri la 13:03

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta