Sangerete

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 15893 vizualizari

Sangerete

 

INGREDIENTE

  • 2 kg plamani si slanina
  • 450 g paine uscata
  • sange
  • sare si piper
  • cuisoare
  • 3 cepe
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangerete:

Plamanii de porc fierti se taie, se adauga slanina de la gat sau carnea de pe burta tocata, astfel incat sa avem 2 kg.

Se adauga 450 g paine uscata taiata marunt si prajita, iar la urma se toarna peste intreaga masa sangele, cat sa formeze o pasta tare. Se amesteca si se adauga dupa gust sare, piper, cateva cuisoare si ceapa tocata marunt si calita.

Cu aceasta compozitie se umplu matele groase, se leaga la capetesi se pun intr-un vas potrivit de mare si cu apa fiarta pentru a se fierbe, la foc potrivit 30-40 de minute.

Se considera fierte daca in urma intepaturii cu o scobitoare, din mate nu iese sange, ci numai un suc limpede.

Se scot cu strecuratoarea, sa nu se rupa si dupa ce se racesc se pun intr-un loc racoros.

Se servesc bucati groase si prajite in ulei sau untura.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sangerete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa