Saramura de biban

de Dya Daniela Andrei in Peste, 4 Ian 2015 | 8851 vizualizari

 

Asa mi-am facut un stoc considerabil de icre :) numa' ca nu le pot manca!

 

INGREDIENTE

  • 12 buc biban proaspat
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 linguri cu faina
  • un praz
  • un ardei iute
  • 2 rosii potrivite
  • 2-3 foi de dafin
  • un ardei capia rosu
  • un ardei gras galben
  • o capatana de usturoi
  • cateva crengute de cimbru uscat
  • condimente dupa gust: piper, chilli, sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de biban:

Se curata si se spala bibanul.

Se sareaza dupa gust, se trece prin faina si se prajeste, uniform, pe ambele parti.

Intre timp, pregatim saramura: intr-o craticioara punem la fiert aproximativ 1 litru de apa.

Cand incepe sa formeze bule, adaugam condimentele dupa gust, legumele tocate in cuburi mici ori feliate si le lasam sa fiarba, atat cat sa fie suficient patrunse.

Adaugam pestele in saramura, crengutele de cimbru si continuam fierberea 2-3 minute maxim.

Se serveste calda, cu un pui de mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand a se incerca si cu biban fript pe tava ori la gratar. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de biban" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

05.01.2015, 19:20

mirela0911 1

08.01.2015, 14:14

Cred ca e tare buna!

Dya Daniela Andrei 1

08.01.2015, 18:46

Foarte buna, dar pestele nu este pe gustul meu... are prea multe oase mici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]