Saramura de biban

de Dya Daniela Andrei in Peste, 4 Ian 2015 | 8491 vizualizari

 

Asa mi-am facut un stoc considerabil de icre :) numa' ca nu le pot manca!

 

INGREDIENTE

  • 12 buc biban proaspat
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 linguri cu faina
  • un praz
  • un ardei iute
  • 2 rosii potrivite
  • 2-3 foi de dafin
  • un ardei capia rosu
  • un ardei gras galben
  • o capatana de usturoi
  • cateva crengute de cimbru uscat
  • condimente dupa gust: piper, chilli, sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de biban:

Se curata si se spala bibanul.

Se sareaza dupa gust, se trece prin faina si se prajeste, uniform, pe ambele parti.

Intre timp, pregatim saramura: intr-o craticioara punem la fiert aproximativ 1 litru de apa.

Cand incepe sa formeze bule, adaugam condimentele dupa gust, legumele tocate in cuburi mici ori feliate si le lasam sa fiarba, atat cat sa fie suficient patrunse.

Adaugam pestele in saramura, crengutele de cimbru si continuam fierberea 2-3 minute maxim.

Se serveste calda, cu un pui de mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand a se incerca si cu biban fript pe tava ori la gratar. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de biban" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stiuca la cuptor cu rosii cherry, usturoi si tarhon