Saramură de macrou

de Panacris in Peste, 20 Ian 2013 | 5206 vizualizari

 

E prima oară când gătesc macrou;) După lungi căutări pe site, am descoperit senzaționala saramură de macrou a Oanei;) Așa că am ”purces” la treabă!

 

INGREDIENTE

  • macrou proaspăt 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • ulei de măsline,
  • ceapa galbenă 2 bucăți,
  • ardei verde 2 bucăți,
  • morcovi baby 6 bucăți,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii în bulion 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • pătrunjel verde,
  • ardei iute 2 bucăți.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de macrou:

Peștele se curăță de intestine, se taie capul, se spală în apă rece, se crestează pe  alocuri, se condimentează cu sare, piper și rozamrin, apoi se lasă la rce cca. 10 minute.  Între timp se prepară zeama de saramură! Ceapa și ardeiul, se curăță, se toaca mărunt, apoi se pun la dinstiuit, cu puțin ulei și apă. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile, morcovii, verdeața și ardeiul iute, tocate mărunt, completându-se cu vin alb demisec, lăsîndu-se la fiert cca. 10 minute, până se îmbină gusturile. La final se adaugă usturoiul pisat. Peștele se prăjește pe grătarul incins, uns cu puțin ulei de măsline, cca. 5 minute pe fiecare parte. După ce s-a prăjit se pune în zeama de saramură și se servește cu mămăligă sau pâine, după gustul fiecăruia. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

adry88 1

21.01.2013, 10:01

Sim0na 1

21.01.2013, 11:31

bunut tare

RuxyRux 1

21.01.2013, 18:29

O reteta grozava..saramura-i gata banuiesc ca si mamaliguta...vin la masa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de chefal