Saramura de pastrav

de Sylvia in Pastrav, 18 Dec 2010 | 34461 vizualizari

 

O mancare romaneasca plina de arome si culoare, binevenita la orice ocazie si care imbraca parca de minune haina iernii ....o gasesc foarte potrivita si pentru mesele de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • pastrav, sare, piper
  • pentru saramura:
  • o cana de apa,
  • o creanga de cimbru uscat,
  • 2 foi de dafin,
  • sare,
  • piper,
  • o jumatate de ceapa taiata fasii fine,
  • cateva fasii de ardei colorat,
  • o lingura de pasta de rosii,
  • o rosie taiata rondele,
  • un catel sau doi de usturoi,
  • cateva rondele de ardei iute
  • verdeata aromata: âtrunjel verde si marar prefer eu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pastrav:

  Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Eu personal ii pensulez cu ulei de masline si ii condimentez bine si pe interior cu sare si piper.

  Se face pestele la gratar pe foc mic. Intre timp pregatim saramura intr-un vas mai mare in care sa incapa apoi pestii. Intr-o cana de apa am pus crenguta de cimbru si foile de dafin . Adaugam sare, piperul boabe,  pasta de rosii si legumele taiate fasii si lasam sa coloteasca incet.

   Dupa ce peste este facut bine pe gratar il punem in saramura si mai lasam sa clocoteasca incet cateva minute. La final adaugam rondele de arei iute si usturoiul, acoperim cu un capac si mai lasam un minut.

   Se serveste cu sos si verdeata proaspat maruntita presarata peste el si binenteles nelipsita mamaliga . Deja ma gandesc la masa de Sarbatori :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pastrav" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sylvia 1

03.04.2011, 21:51

Clauss ma bucur tare ca ti-a placut reteta si multumesc mult de laude, imi face placere cand cineva testeaza o reteta si e multumit

clauss 1

02.06.2011, 22:33

astazi voi prepara din nou pastrav. multumim pentru super-reteta

symo 1

06.04.2012, 22:33

adevarat,pozele arata super,ai talent si cred ca si pasiunea ta este mare pt gatit.ce parere ai de concursul :MasterChef??

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu smantana si tarhon