Saramura de pui

de ralu_ca in Pui, 30 Noi 2014 | 24862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (copane, piept)
  • 1 rosie mare
  • 2 ardei grasi
  • 2 gogosari
  • 4 ardei copti-din congelator
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ketchup
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Puiul l-am transat, spalat si l-am lasat sa se scurga. L-am prajit pe o parte si alta, pana s-a rumenit.

Intr-o oala am pus la fiert ceapa intreaga, morcovul taiat rondele, 4 catei de usturoi taiati fasii, sare si piper.

Rosia, gogosarii si ardeii iuti i-am copt la gratar, iar cand au fost gata am decojit si i-am taiat bucati mici. Am pus totul  intr-un castron, alaturi de 4 catei usturoi zdrobiti si ardeiul copt decongelat taiat bucati.

Carnea bine rumenita se pune intr-un vas termorezistent, turnam deasupra zeama si tot ce a fiert cu ea si pune si amestecul cu rosii de mai sus. Am adaugat si 2 linguri de ketchup si deasupra am tocat patrunjel verde.

Am introdus vasul la cuptor, mai intai acoperit cu o folie aluminiu (pentru 20 minute), apoi l-am lasat descoperit pana ce s-a rumenit frumos.

Am servit alaturi de mamaliguta.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la capac cu legume