Saratele

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2011 | 8049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g telemea rasa
  • 250 g margarina sau unt
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita drojdie usata
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri lapte
  • ~500 g faina
  • cascaval (pentru ras deasupra)
  • 1 ou (pentru uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se amesteca zaharul cu laptele caldut si se adauga drojdia. Se lasa sa stea 5 minute.

Se amesteca ouale cu untul si sarea. Adaugam drojdia dizolvata si telemeau rasa pe razatoare cu ochiuri mici. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Adaugam faiana si framantam un aluta nelipicos si elastic. Daca mai trebuie mai adaugam putina faina.

Acoperim si lasam la dospit 1-2 ore.

Nu va creste foarte mult.

Dupa ce a dospit rupem cate o bucata de aluat si o intindem pe masa infainata, in foaie dreptunghiulara subtire.

Taiem saratele cu taietorul zimtat.

Ungem saratelele pe masa, cu oul batut si radem cascaval pe razatoarea cu ochiuri mici. Radem direct peste saratele.

Asezam apoi saratelele in tava neunsa si dam la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc putin.

Repetam operatiunea pana gatam tot aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare festiva din cascaval in cosulete