Saratele

de asubana in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2011 | 6573 vizualizari

 

Usor de facut si se pot servi si la bere....

 

INGREDIENTE

  • 300g branza sarata sau de burduf
  • 100g unt
  • 1 cana de faina sau 1 jumate
  • 1ou(din care un ou il lasati pentru uns)
  • mac/chimen/susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se amesteca tote ingredientele, se incorporeaza cu faina pana se face un aluat nici prea moale nici prea tare doar cat sa il puteti intinde si sa nu se lipeasca cand il intindeti.

Lasati la rece timp de 1h.

Se presoara cu faina si se intinde o foaie mare ca pentru o tava de cuptor, ungeti cu un penson sau panuta depinde ce folositi ou batut toata suprafata ca sa se prinda, macul/chimenul/susanul.

Eu aleg cele 3 variante. Se fac fasii cu cutitul si se rasucicesc ori se feliaza cu acel ustensil pentru facut modelul ala in zigzac.

Se pregateste o tava si hartia de copt, se aseaza saratelele dupa care se da la cuptor la cuptor la foc mediu cam 15-20 de minute

Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Steluţe sărate cu caşcaval şi nuci